De slagerij is een voortzetting van de slagerij van Piet Pansters, die op zijn beurt de slagerij weer had overgenomen van zijn vader. Hoewel de naam veranderde is het toch een logisch vervolg van de geschiedenis.

Lambert
Als 10-jarig jongetje ging Lambert naar het voetballen. Op weg naar het voetbalveld kwam hij langs de slagerij van Piet Pansters. Hij zag de zaterdagse drukte bij de slagerij en nieuwsgierig geworden hierdoor nam hij achterom een kijkje. Spoedig werd hij uitgenodigd de aanhangwagen schoon te maken, waarmee de te slachten varkens waren aangevoerd. De zaterdagse weg naar het voetbalveld werd geleidelijk aan de zaterdagse weg naar de slagerij. Nog voor de basisschool was verlaten bracht hij veel vrije tijd en zaterdagen door in de slagerij waar hij "spelenderwijs" steeds meer slagers- en slachters activiteiten ging ontplooien.

Het maken van een beroepskeuze was eigenlijk niet zo moeilijk. Op 16-jarige leeftijd begon hij aan de Slagers vakschool in Heerlen voor het theoretisch gedeelte. De eerste jaren praktijkervaring deed hij uiteraard op bij slagerij waar hij uit nieuwsgierigheid eerst om het hoekje gekeken had. Om wat extra's te verdienen was hij enkele dagen in de week al om 5.00u in het slachthuis van Roermond om "uit te benen".

De volgende 3 jaar werd de praktijk opleiding doorgebracht in de slagerij van de supermarkt C1000 te Venlo. Het theoretisch en praktisch gedeelte werd op 21-jarige leeftijd afgerond. Na de militaire dienst was hij 4 jaar chef slager in de C1000-super te Heel.Op 26-jarige leeftijd, het is inmiddels 1995, benadert Piet Pansters hem of hij geen interesse heeft tot overname. Te jong en te vroeg vindt hij het eigenlijk, maar de omstandigheden van zijn oude patroon noodzaken tot zo'n vroeg besluit. Dat het "Ja" is geworden is inmiddels al duidelijk. Na 10 jaar is het pand aan het Mariaplein 2 verlaten. Bij het realiseren van het Centrumplan in Beesel zijn wij verhuisd naar de Mgr. Theelenstraat 2. De winkel en slagerij zijn voorzien van de modernste voorzieningen en machines en het assortiment helemaal aangepast naar de vraag en eisen van deze tijd. De basis ingrediënten in de kwaliteit voor de top kok, maar ook de smakelijke panklare schotels voor als er weinig tijd is en alles daar tussen in. Echte kwaliteit van de vakman specialist.

Ursula
Na de basisopleiding en de vervolgopleiding begon ze op 16-jarige leeftijd als winkelbediende in een slagerij in Reuver. Ze volgde aan de Slagersvakschool in Heerlen de opleiding voor "winkelbediende in de slagerij". Bij de overweging tot overname speelde toch een belangrijke rol dat van beider ervaring gebruikt kon worden gemaakt. De vertrouwdheid met het werk was er. Dat het overige ook gelukt is blijkt wel. In de inrichting en presentatie van de nieuwe winkel komen deze inzichten helemaal tot hun recht.

Slagerij Killaars

Mgr. Theelenstraat 2
5954 AZ Beesel
077 4741377

Openingstijden

maandag Gesloten
dinsdag Gesloten
woensdag 08:30 - 17:00
donderdag 08:30 - 17:00
vrijdag 08:30 - 17:00
zaterdag 08:30 - 15:00
zondag Gesloten